Každý, kto ma pozná vie, že milujem nielen Taliansko ako také, ale hlavne jeho kuchyňu. Cannoli som si zamilovala na prvý pohľad a na prvé ochutnanie už ani nehovorím. Do originál receptu mascarpone nejde, ale ja vždy vravím, že s trchou mascarpone sa nikdy nič nepokazí 😀 😀 Tak možno vás inšpirujem takto pred Veľkou nocou a na stôl šibačom ponúknete aj túto taliansku špecialitku 🙂
Ingrediencie na cesto
- 400 g špaldovej hladkej múky
- 60 g trstinového cukru
- 120 g ghí masla, alebo masla (roztopeného)
- štipka himalájskej soli
- 1 pl medu
- 1 vajce
- 3 pl kyslej smotany
- olej z hroznových semiačok na smaženie
Ingrediencie na plnku
- 450 g Riccoty, alebo termizovaného tvarohu
- 50 g mascarpone
- 70 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 1 kl mletej sušenej vanilky
- lúpané pistácie, alebo opražené lieskové oriešky nasekané na malé kúsky a práškový trstinový cukor na pocukrovanie.
Postup
- V miske si zmiešame maslo, cukor, med, soľ, kým sa nerozpustia. Potom pridáme vajcia a kyslú smotanu a poriadne zamiešame. Prisypeme múku a vymiesime. Keby sa nám cesto zdalo príliš suché, pridáme trochu smotany.
- Vyvaľkáme mezdi dvoma papiermi na pečenie, alebo medzi potravinárskou fóliou a vykrajujeme kolieska, alebo nakrájame na štvorce. Ovinieme na kovové trubičky a vložíme do rozpáleného oleja asi na 3 minúty. trubičky musia byť zlatavé. Necháme odkvapkať na papierovej utierke, prípadne si ďalšou pomôžeme a odsajeme prebytočný olej. Necháme poriadne vychladnúť, až potom dávame dole z kovových trubičiek.
- Kým nám cannoli chladnú, môžeme si pripraviť krém. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom , cukrom a sušenou mletou vanilkou. Spolu vymiešame riccotu a mascarpone a potom postupne spojíme so šľahačkou. A dáme do chladničky aspoň na hodinkú stuhnúť.
- Cukrárskym vrecúškom potom cannoli naplníme krémom a ozdobíme nasekanými orechami a pre efekt trošku pocukrujeme.