Vonku je síce už zopár dní horúco a všetci siahame po studených pokrmoch, ale nezabúdajte, že teplé jedlo potrebujeme pre správne fungovanie organizmu. Učím to aj moju Miušku, a preto si aj teraz pripravujem šalát na teplý spôsob. Keď si predstavím tú kombináciu hlivy, parmezánu a paradajok, cítim sa skvele.
Ingrediencie
- 1 vanička hlivy ustricovej
- 3-4 PL olivového oleja
- 2 malé šalotky
- soľ, korenie
- 1 srdiečkový šalát
- kvalitný parmezán
- cherry paradajky
Postup
- Na 3 PL oleja orestujeme na pásiky nakrájanú šalotku do zlatista. Osolíme, pokoreníme a pridáme očistenú na pásiky nakrájanú hlivu ustricovú. Krátko, asi pár minút, restujeme. V miske premiešame premiešame natrhané listy šalátu a na polovičky nakrájame cherry paradajky. Posolíme, pridáme zvyšok oleja a premiešame spolu s nahrubo nastrúhaným parmezánom. Môžeme ho aj nakrájať na malé kocky, aby sme výrazne cítili jeho chuť.
- Do šalátu primiešame orestovanú hlivu ustricovú s cibuľkou a ešte za horúca podávame s opečenou bagetkou. Dobrú chuť.